Pages

Subscribe:

Saturday, 3 May 2014

ALAMAK TERLUPA !!....

Biasa dengar tak ayat tu, atau anda sendiri biasa menggunakannya. kalau sebulan dua kali ok lg, kalau tiap hari 2, 3 kali jadi semestinya menggangu urusan seharian.  Apatah lagi kalau terlupa benda-benda penting seperti membawa fail untuk meeting, menjemput bos dari lapangan terbang (maunya kena potong bonus tahunan anda nanti he..)

Bila lupa sekali tepuk dahi, bila lupa lagi tepuk dahi lagi lama-lama dahi pun boleh senget sebelah he.. 


Sebenarnya terdapat banyak faktor yang boleh menyebabkan masalah ini. Antaranya peningkatan usia, tekanan, kekurangan nutrisi (Vitamin B12 dan Folic Acid), mental yang pasif (seperti kurang membaca), kecederaan kepala dan beberapa lagi faktor lain. tetapi bagi kebanyakan individu faktor utama ialah di sebabkan kekurangan nutrisi dan tekanan.


Terdapat beberapa petua yang saya ketahui boleh diamalkan bagi mengurangkan terjadinya masalah lupa ini antaranya membuat catitan, jangan saja LUPA di mana anda letak catitan pula, nyaya he.. Mengikat tali di jari, satu pekara 1 tali, kalau 10 ok lagi, kalau 20 sampai ke jari kaki bertali nanti. Satu lagi yang pernah guru saya ajarkan ialah membawa batu kecil di kocek, tapi jangan LUPA keluarkan ya sebelum cuci takut pula jadi tragedi yang TAK DAPAT DILUPAKAN nanti..



Tapi seeloknya perbaiki pengambilan nutrisi dan gaya hidup kita kerana ia lebih berkesan dan bertahan lama. Sekiranya anda tidak pasti dari mana boleh mendapatkan sumber yang baik bagi menampung kekurangan nutrisi ini, dapatkanlah dari Shaklee..

Berikut merupakan set suplement Shaklee yang amat bermanfaat meningkatkan daya ingatan anda insyaAllah.. Ianya juga bagus untuk para pelajar bagi meningkatkan kecerdasan dan kecekapan belajar.


Tapi boleh juga di mulakan dengan set yang paling asas iaitu B complex dan Omega guard. Hubungi saya untuk penerangan lanjut tentang produk.


Beminat dengan vitamin Shaklee
Jom dapatkannya segera, hubungi saya :
Email  :khadijahwahari@ yahoo.com
Call/SMS : 016-6472335
Whatsapp :019-3382335




Friday, 2 May 2014

JAGA KESIHATAN vs JAGA KECANTIKAN



Biasa kita dengar dari iklan mahupun orang disekeliling, nak cantik pakailah lipstik merah, pakailah tudung meriah, pakailah rantai panjang, pakailah corak lintang, pakailah yang terkini, pakailah baju baldu, pakailah bulu mata palsu.. Kita dengar hari-hari, kita dengar sejak kecil lagi hingga kita percaya itulah kunci kecantikan.

Perasan atau tidak apa yang disebut tadi semuanya luaran, semuanya sementara, kita tepek kat pipi, kita sapu di bibir, kita pakai dikepala. 


 Mungkin memang sesetengahnya masa kita pakai kita menarik, kita cantik tapi tak kan nak pakai 24jam. Kalau orang suka kita sebab benda-benda palsu yang kita pakai tak ke nyaya. Takut pula sampai kena saman oleh suami yang rasa tertipu nanti he..


Bayangkan diri kita macam rumah, kita pakaikan langsir ropol-ropol, kita catkan dindingnya warna-warni tapi kita tak jaga strukturnya, tiangnya reput, dindingnya nak tecabut. Kalaupun langsir tu buat rumah tu cantik tapi selama mana? Kan lebih elok jaga strukturnya, jaga bumbungnya, jaga dindingnya, lagi bertahan lama kecantikannya.


Cuba kaitkan dengan diri kita sendiri, bagi saya daripada beli kasut tumit tinggi bagus beli Ostematrix biar tulang sihat dan kuat. Dari beli bedak warna-warni, bagus beli vitamin C jadi kulit akan berseri semulajadi. Senang kata, jaga kesihatan selebihnya terimalah diri kita seadanya InsyaAllah kita akan lebih bahagia.


Percayalah orang yang sihat akan nampak cantik walaupun tanpa make up yang tebal, mari ubah mentaliti kita. Jom dapatkan set kesihatan untuk sekeluarga seisi rumah dapat manfaat.


 
Beminat dengan vitamin Shaklee
Jom dapatkannya segera, hubungi saya :
Email  :khadijahwahari@ yahoo.com
Call/SMS : 016-6472335
Whatsapp :019-3382335

Thursday, 1 May 2014

Meal shake untuk anak cerewet makan

Situasi anak-anak yang cerewat makan adalah perkara yang biasa sebenarnya. sekiranya anda mengalami keadaan ini percayalah anda tidak keseorangan. Cuma masalahnya kanak-kanak yang tidak mendapat nutrisi yang lengkap biasanya akan mudah jatuh sakit seterusnya menjejaskan potensi sebenar mereka. 

Oleh itu ibu-ibu perlulah lebih kreatif dalam memastikan anak-anak memperolehi nutrisi yang diperlukan. salah satu cara yang dapat saya sarankan ialah dengan menambahkan mealshake Shaklee dalam rutin hidangan seharian anak-anak.

Meal shake merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi  setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Malahan ia juga bagus bagi mengatasi masalah sembelit di kalangan kanak-kanak. Selain dari itu meal shake juga dapat meningkatkan selera makan anak-anak, insyaAllah..

Besempena promo Mei 2014 maka adalah masa yang sangat sesuai bagi ibu-ibu yang baru mahu mencuba. Manakala yang sedia mengamalkannya apa lagi jom beli satu set buat stok, Bebaloi-baloi..





Beminat dengan vitamin Shaklee
Jom dapatkannya segera, boleh hubungi saya :
Email Yahoo :khadijahwahari@ yahoo.com
Call/SMS : 016-6472335
Whatsapp :019-3382335

There was an error in this gadget